Грицак заявляє про нормальну співпрацю з НАБУ, ГПУ та МВС

Грицак заявляє про нормальну співпрацю з НАБУ, ГПУ та МВС

Укрінформ
Служба безпеки України  у робочому порядку взаємодіє з НАБУ, ГПУ, МВС.

Про це заявив голова СБУ Василь Грицак під час виступу у Верховній Раді 6 грудня.

"У нас є маса прикладів позитивної співпраці з іншими правоохоронними органами. Водночас, я не можу давати оцінку діяльності своїх колег із інших правоохоронних органів, тому що вони так само займаються протидією злочинності, але зазначаю, що в нас доволі нормальна робоча взаємодія як з НАБУ, так і з Генеральною прокуратурою, з МВС та іншими суб'єктами оперативно-розшукової діяльності, які ведуть боротьбу зі злочинністю", - сказав Грицак.

Як приклад він навів співпрацю з НАБУ у справі щодо першого заступника голови Державної міграційної служби Діни Пімахової.

Водночас Грицак висловив переконання, що ті, хто займається оперативно-пошуковою діяльністю, зобов'язані дотримуватись закону про державну таємницю, і СБУ є профільним органом, який має забезпечити контроль за додержанням усіма громадянами та організаціями, які мають доступ до державної таємниці, цього закону. У цьому контексті Грицак зауважив, що СБУ в рамках доручень ГПУ надаватиме оцінку і сприятиме розслідуванню в рамках наданих нею доручень. "В  цілому я переконаний, що і НАБУ і новостворені органи мають право на життя. Ми будемо робити все для співпраці далі разом, щоб отримати результати у боротьбі з корупцією", - сказав Грицак.

Читайте також: 70% робочого часу СБУ “з’їдає” гібридна агресія Росії - Грицак

Як повідомлялося, 29 листопада співробітники СБУ затримали детектива НАБУ під прикриттям, коли той намагався дати хабар у розмірі $15 тис. першому заступнику голови Державної міграційної служби Діні Пімаховій. Луценко заявив, що дії співробітників НАБУ - це "чиста провокація", оскільки правоохоронні органи не мають пропонувати чиновнику ухвалювати завідомо незаконне рішення і чекати, яку суму той запросить.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-