Курченку надіслали підозру через

Курченку надіслали підозру через "гроші на заколот" - ГПУ

Укрінформ
Сергію Курченку і його помічнику надіслано підозри щодо фінансування партії “Рух нових сил”.

Про це під час виступу у Верховній Раді у вівторок заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Було встановлено, що цей помічник Курченка та сам Курченко спілкується із правою рукою лідера РНС Саакашвілі (Северіон Дангадзе — ред.) про те, скільки коштів треба виділити на повстання  задля усунення діючої влади в України. Сьогодні і Курченку, і цій особі надіслано в установленому порядку нові підозри по діям, які ви зараз побачите на екрані", - сказав Луценко.

Наразі на засіданні Верховної Ради демонструються оперативні записи розмов довіреної особи Курченка на ім'я Олександр і Дангадзе щодо нібито фінансування "акцій непокори", як зазначив генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці вранці у вівторок, 5 грудня, провели обшук у помешканні Саакашвілі на вулиці Костьольній, після чого затримали політика.

Читайте також: Саакашвілі отримав півмільйона доларів від Курченка - глава ГПУ

Водночас прихильники Саакашвілі перешкоджали проїзду мікроавтобуса із Саакашвілі. Вони розбили вікна в мікроавтобусі, витягли Саакашвілі з машини, і він разом з людьми подався до Верховної Ради.

За даними СБУ, Саакашвілі оголошено підозру за ч.1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності).

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що фінансування акцій Саакашвілі здійснював український бізнесмен-втікач Сергій Курченко, який, зокрема, передав для "Руху нових сил" півмільйона доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-