Йованович запевняє, що підтримка НАБУ та САП продовжиться попри скандал

Йованович запевняє, що підтримка НАБУ та САП продовжиться попри скандал

Укрінформ
Вашингтон продовжить надавати підтримку Національному антикорупційному бюро України та антикорупційній прокуратурі.

Про це Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович заявила в інтерв’ю LIGA.net

«Я безумовно погоджуюся, що боротьба з корупцією, це - найважливіший виклик і перед українським урядом, і перед усім українським народом. І варто визнати, що у 2014 році і з того часу президент, усі прем’єр-міністри і Верховна Рада дуже багато зусиль доклали, і проявом цього є заснування нових антикорупційних органів. Ми пишаємося тим, що надали підтримку створенню цих антикорупційних органів і продовжимо допомагати їм», - сказала Йованович.

Вона вважає, що у цих органах є чимало людей, які вміють добре працювати разом, і доказом цього є близько 100 справ, які антикорупційні органи розслідували та порушили і які практично загальмовані на судовому рівні.

Читайте також: Конфлікт силовиків: Рада заслухає керівників відомств у закритому режимі - БПП

Посол також підкреслила необхідність створення незалежного Антикорупційного суду. «Ми дуже сподіваємося, що вже в грудні побачимо прийняте законодавство, яке цю справу, створення Антикорупційного суду, просуне та вирішить. Про це ми чули і від президента Порошенка, і від впливових політиків у Раді. Венеціанська комісія надала дуже цінні поради, дорожню карту в просуванні в цьому напрямку, і я думаю, що треба їй слідувати», - додала Йованович.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор Юрій Луценко розкритикував роботу агентів НАБУ. У бюро вважають, що його доводи не відповідають дійсності.

Раніше між НАБУ, ГПУ та СБУ розгорівся конфлікт. Агент бюро під прикриттям був затриманий співробітниками спецслужби. Генпрокуратура підозрює його в провокуванні хабара. НАБУ звинуватило ГПУ та СБУ в зриві секретної операції з виявлення корупції в Держміграційній службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-