Ващиковський:  Женевський формат дав би Донбасу шанс на мир

Ващиковський: Женевський формат дав би Донбасу шанс на мир

Укрінформ
Польща пропонує Україні та іншим країнам перехід до ширшого формату переговорів щодо розв'язання конфлікту на Донбасі, зокрема Женевського (Україна, Росія, ЄС, США). 

Про це в інтерв'ю польському виданню Polska The Times заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський.  

“Ми пропонуємо повернення до ширшого формату, наприклад Женевського, який включав би також і США. Але американці цим не зацікавлені. Натомість, Німеччина і Франція заманюють Київ запевненнями, що Мінський формат принесе результати”, - заявив Ващиковський.  

Він зазначив, що після підписання Мінських домовленостей на Донбасі припинилася відкрита війна, але інциденти з летальними наслідками стаються щодня. 

Читайте також: Екс-прем'єр Польщі: Польсько-український союз потрібен для захисту від агресора

“Складно таким чином досягнути мирних домовленостей. Шанс на це був би у Женевському форматі”, - констатував глава МЗС РП.

На його думку, українці “припустилися помилки”, коли зробили ставку виключно на Нормандський формат, тобто акцентуючи увагу на співпраці з Німеччиною та Францією. 

Він зазначив, що попередні польські уряди зробили низку помилок, зокрема, відмовившись свого часу брати участь у Мінському форматі переговорів. Ващиковський підкреслив, що на переговори до Мінська у справі України польських політиків запрошували президент Білорусі Олександр Лукашенко та глава МЗС РБ Володимир Макей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-