Порошенко назвав реформу децентралізації однією з найрезультативніших

Порошенко назвав реформу децентралізації однією з найрезультативніших

Укрінформ
Президент Петро Порошенко вважає реформу децентралізації в Україні однією з найуспішніших та найрезультативніших.

Про це він сказав під час ІІ Всеукраїнського форуму об'єднаних громад «Ініціативи, що змінюють життя» , повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Б'юся об заклад: більшість із вас навіть вважало це (реформу децентралізації - ред.) черговою компанійщиною - як завжди протягом тоді 23 років нашої історії, влада поговорить, але забуде. Бо владу з центра разом з грошима точно ніхто не віддасть. Але насправді це була започаткована осмислена стратегія, яка втілилася в одну з найголовніших реформ, які відбулися в нашій державі. І тепер можна сказати, що однією з найуспішніших, із найрезультативніших з переконливими якісними та кількісними змінами», - наголосив глава держави.

За його словами, децентралізація дала змогу громадам розпочати ремонт і будівництво нових дитячих садків, доріг.

Читайте також: Порошенко сказав, як вивести оренду землі з "сірої" зони

Окрім того, як зазначив Президент, в рамках децентралізації розширюється мережа центрів надання адміністративних послуг, передаються повноваження у сфері архітектурно-будівельного контролю органам місцевого самоврядуваня.

«Важливо, що вигоду від децентралізації отримали не лише великі міста та обласні центри. Майже три тисячі в основному сільських та селищних рад уже утворили 665 об'єднаних територіальних громад», - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-