Суд

Суд "завернув" позов трьох депутатів до Гройсмана

Укрінформ
Окружний адмінісуд Києва відмовив народним депутатам Андрію Деркачу, Валерію Дубілю та Юрію Одарченку у задоволенні позову до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо невнесення ним подання про призначення глави МОЗ.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив народним депутатам Андрію Деркачу, Валерію Дубілю та Юрію Одарченку у задоволенні позову до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана щодо невнесення ним подання про призначення міністра охорони здоров'я", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в прес-службі, ухвалюючи відповідне рішення, суд виходив з того, що первинним суб’єктом у процедурі формування нового складу Кабміну є коаліція депутатських фракцій. Саме вона вносить пропозиції Президенту щодо кандидатури Прем’єра, а також відповідно до Конституції, вносить пропозиції щодо кандидатур до складу Кабінету міністрів України.

Цей механізм реалізує процедуру формування складу Кабміну, а будь-яке її недотримання – суперечить Основному закону.

Читайте також: КСУ визнав неконституційним автоматичне продовження запобіжного заходу

Водночас, у Конституції та законі "Про Кабінет міністрів України" не встановлено строки внесення Прем’єром на розгляд парламенту подання про призначення міністрів, у тому числі міністра охорони здоров’я України.

Як повідомляв Укрінформ, позивачі просили суд визнати протиправною бездіяльність Прем'єр-міністра щодо невнесення ним на розгляд Верховної Ради України подання про призначення міністра охорони здоров’я та просять зобов’язати Прем’єра негайно внести на розгляд парламенту подання про його призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-