Порошенко до кінця року чекає Концепцію оптимізації зовнішньої розвідки

Порошенко до кінця року чекає Концепцію оптимізації зовнішньої розвідки

Укрінформ
В умовах гібридної війни держава, її Збройні сили і спеціальні служби набувають унікального досвіду, а Служба зовнішньої розвідки України є однією з небагатьох світових розвідок, яка здатна проводити активні заходи.

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко під час урочистостей з нагоди 26-ї річниці Служби зовнішньої розвідки України, повідомляє прес-служба глави держави.

"Служба зовнішньої розвідки України є однією з небагатьох світових розвідок, яка здатна, і цю здатність довела, проводити активні заходи", - сказав Президент.

Він підкреслив, що високо оцінює інформаційно-аналітичну діяльність Служби, додавши, що розвідувальні дані по безпековому середовищу та доповіді, надані фахівцями Служби, використовуються при розробці документів державного стратегічного планування, зокрема, було ухвалено низку важливих стратегічних рішень, спрямованих на удосконалення діяльності державних органів України у всіх сферах.

"Водночас вимагаю значного підвищення ефективності роботи розвідників. Служба має й надалі розвиватися, вносити необхідні корективи у свою роботу, перегруповувати сили і навчитися гнучко реагувати на нові виклики й загрози, які стоять перед нашою державою", - наголосив Порошенко.

Президент назвав пріоритетні завдання для Служби. Він нагадав, що нині 4 річниця Революції Гідності в Україні, коли мільйони українців вийшли на майдани, ризикуючи життям і маючи тверде переконання, що вони не допустять повернення країни назад до Радянського Союзу і лав Російської імперії, та вимагаючи європейської інтеграції України.

Читайте також: Рада додала Службі зовнішньої розвідки 200 мільйонів

"І завдання Служби зовнішньої розвідки України - стати повноцінним учасником європейської і євроатлантичної розвідувальної спільноти", - додав глава держави. За його словами, цей шлях лежить через розбудову взаємної довіри і посилення практичної взаємодії, у тому числі - через проведення спільних операцій з партнерами по Євросоюзу та НАТО. "Це абсолютно логічно, оскільки ми маємо спільних ворогів", - зазначив Президент.

Порошенко також доручив до кінця грудня подати Концепцію оптимізації Служби зовнішньої розвідки України відповідно до стандартів Північно-Атлантичного Альянсу. "Досвід щодо стандартів Альянсу ви маєте добрий. І вимагаю імплементації його в нормативні документи", - наголосив Президент.

Глава держави вручив державні нагороди та сертифікати на службове житло військовослужбовцям СЗР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-