"Грузини, що розстрілювали Майдан": ГПУ назвала італійський фільм фейком

Укрінформ
Зізнання трьох грузинів у розстрілі мітингувальників та правоохоронців з готелю "Україна" під час Революції Гідності, озвучені у фільмі "Україна. Приховані істини", за попередньою інформацією, є фейком. 

Про це заявив у вівторок під час прес-конференції керівник Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми спостерігаємо різноманітні вкиди, фейкову інформацію і таким, за попередньою перевіркою, я можу назвати той фільм, який був показаний на телешоу "Матрікс" на італійському каналі, який називався "Україна. Приховані істини" журналіста Джоана Ніколасіна", - сказав Горбатюк.

Він розповів, що під час підготовки даного фільму італійські журналісти не зверталися до Генпрокуратури за отриманням коментарів та інформації про розслідування розстрілів на Майдані. Це, на думку слідчого, свідчить про недотримання стандартів журналістики та про відсутність бажання встановити істину.

Читайте також: Для боротьби з фейками ЄС хоче створити "групу високого рівня"

"Названі троє громадян Грузії, які вказують що у січні та в наступному місяці перебували у готелі "Україна". Перевірка показала, що такі особи взагалі на територію України не в'їжджали. Їхні свідчення про те, що вони вели стрілянину на дві сторони не співпадає з даними висновків експертиз, слідчих експериментів щодо загибелі правоохоронців 20 лютого та вбивств протестувальників. У багатьох моментах, де вони викладають обставини розвитку подій, не відповідає істині", - додав керівник Департаменту спецрозслідувань.

Водночас Горбатюк запевнив, що факти, озвучені у фільмі, будуть додатково перевірені, аби прийти до "категоричних висновків".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-