Сьогодні Рада розгляне посилення відповідальності за порушення ПДР

Сьогодні Рада розгляне посилення відповідальності за порушення ПДР

Укрінформ
Верховна Рада розгляне у четвер у першому читанні законопроект №5496, яким пропонується встановити додатковий святковий день та день відпочинку - 25 грудня і  відзначати Різдво Христове 25 грудня та 7 січня.

Про це йдеться в порядку денному Ради, опублікованому на сайті парламенту.

Першим питанням заплановано розгляд у другому читанні законопроекту №5592-д  "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів)".

Далі - включення до порядку денного сесії законопроекту №7286, розробленого Міністерством внутрішніх справ, щодо посилення відповідальності за порушення безпеки дорожнього руху,  зокрема керування автомобілем у стані алкогольного, наркотичного сп'яніння чи під дією ліків або препаратів, що знижують увагу і швидкість реакції.

Окрім того планується розгляд включення до порядку денного і прийняття рішення по законопроектів №6256, яким передбачається зменшення максимальної кількості комітетів і прив'язки предметів їх відання до створених  міністерств, та №7242, яким пропонується перепідпорядкувати Державну спеціальну службу транспорту від Міністерства інфраструктури до Міністерства оборони для оптимізації сектору безпеки і оборони.

У блоці питань до розгляду у першому читанні включено зокрема урядовий законопроект №7114 щодо створення та ведення Кредитного реєстру Національного банку України.

У порядку денному також питання дострокового припинення депутатських повноважень депутата від фракції "Самопоміч" Альони Бабак та Вячеслава Константіновського 

Ще депутати планують розглянути ратифікаційних законопроекти, зокрема №0163 про ратифікацію гарантійної угоди (Проект доступу до довготермінового фінансування) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку та №0169 про ратифікацію Угоди з Нідерландами  про продовження до 1 серпня 2018 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування.

В другому читанні запланований розгляд законопроекту №4670 про затвердження  дисциплінарного статуту Національної поліції.

Читайте також: Держбюджет-2018 пройшов перше читання

Далі депутати за порядком денним розглянуть у першому читанні урядовий проект №6540 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні".

Окрім того, в четвер депутати планують визначитись із своїм представником в Комісії з питань вищого корпусу державної служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-