Створення тергромад іще чекають 9 мільйонів селян - Зубко

Створення тергромад іще чекають 9 мільйонів селян - Зубко

Укрінформ
Після виборів 29 жовтня в Україні об'єднано 665 громад і наразі 3,6 млн сільського населення вже проживає в ОТГ.

На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на Форумі місцевих громад, повідомляє Урядовий портал.

«Голови ОТГ, які взяли на себе відповідальність, маючи повноваження, ресурси, перспективні бачення, повинні розуміти потреби своїх громадян. Після виборів 29 жовтня в Україні об’єднано 665 громад, з яких 159 громад, які сформувалися в 2015 році – вже показали реальні успіхи в об’єднанні, відповідальності і реалізації перспективних проектів», — наголосив Зубко.

За його словами, наразі 3,6 млн сільського населення вже проживає в ОТГ, ще очікує об’єднання в громади понад 9 мільйонів. «Новоутворені громади повинні бути забезпечені необхідним якісним сервісом з впровадженням медичної і освітньої реформи, адміністративних послуг, планування територій. І ці якісні послуги ми повинні зробити разом», — зазначив урядовець.

Читайте також: На виборах голів тергромад найбільше переможців у БПП - Комітет виборців

Зубко закликав новообраних голів ОТГ підготувати перспективні проекти, які будуть реалізовані в кожній з громад. «Ви маєте визначити пріоритети, стратегії розвитку на 1-2-3 роки, з’ясувати, яка кількість населених пунктів має проблемні питання і побудувати маршрутну карту проектів, які будуть частково профінансовані державою і коштами громад. Без цієї роботи, ідея так і залишиться на папері без реального впровадження. Тому, ще раз наголошую, держава буде надавати не тільки організаційну і фінансову підтримку, а й рекомендації, типові проекти і рішення. Ваше головне завдання – створити якісний сервіс для своїх громадян», — підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-