Мосійчук приїхав у Раду, щоб зробити заяву

Мосійчук приїхав у Раду, щоб зробити заяву

Укрінформ
Поранений внаслідок теракту біля телеканалу "Еспресо" нардеп Ігор Мосійчук у вівторок прибув на пленарне засідання Верховної Ради, аби закликати парламентаріїв звернути увагу на резонансні вбивства і теракти в державі.

Про Мосійчук заявив журналістам у кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я досі перебуваю на лікарняному. Але не міг не прибути до парламенту, бо вважаю це місцем своєї роботи. П'ять осколків ще в мені знаходяться, вони досить дрібні. Я вважаю своїм обов'язком зараз в парламенті порушити питання про хвилю терору та вбивств, що заполоняє країну, і саме в пам'ять про тих, хто загинув - Аміну Окуєву, свого охоронця Руслана Кушніра, невинно загиблого Михайла Мормеля. Це питання має почути країна, керівництво країни", - сказав Мосійчук.

Коментуючи слідство щодо теракту 25 жовтня, він сказав, що розглядається кілька версій.

"Сьогодні після обіду я буду в Службі безпеки України. Можливо, мені дозволять більше повідомити", - зазначив депутат.

Він також сказав, що йому надано державну охорону, але наразі питання не в його охороні, а в безпеці українських міст і сіл:

"Це є ключовим питанням для нації на сьогодні. Ми щодня дивимось новини про вбивства... Треба припиняти цей безлад. Ми воююча країна і дозволяємо, щоб у нас в тилу розгулював терор. Ми ініціюємо створення тимчасової слідчої комісії щодо замаху на мене і по всіх резонансних вбивствах. До того ж, завтра я збираюсь відвідати засідання комітету із законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Я думаю, ми будемо приймати рішення про заслуховування силовиків", - заявив Мосійчук.

Читайте також: Теракт біля "Еспресо": СБУ просить громадян надати відео з реєстраторів

Як повідомляв Укрінформ, у Києві біля телеканалу "Еспресо" пізно ввечері 25 жовтня прогримів вибух, в результаті поранення отримали п'ятеро осіб, зокрема депутат Ігор Мосійчук і політтехнолог Віталій Бала. Охоронець Мосійчука незабаром помер від поранень по дорозі в лікарню. 26 жовтня стало відомо ще про одного загиблого – Михайла Мормеля.

За фактом вибуху відкрито кримінальне провадження за статтею 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-