Приватизація і держзакупівлі: Гройсман чекає від Ради три закони

Приватизація і держзакупівлі: Гройсман чекає від Ради три закони

Укрінформ
Після прийняття пенсійної, освітньої та медичної реформ наступним кроком є ухвалення Верховною Радою законопроектів щодо змін у приватизації державного майна, запобігання корупції у держзакупівлях та посилення антимонопольного законодавства.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман написав на своїй сторінці у Facebook

"Я розраховую на спільну підтримку народних депутатів та фракцій у найближчі два тижні. Перш за все, маємо можливість ухвалити надважливий законопроект про приватизацію. Більшість держпідприємств в Україні, на жаль, є збитковими. Тільки за 2016 рік збиток 89 зі 100 найбільших держпідприємств склав 9,5 млрд грн. Тобто, в кишенях чиновників щохвилини зникало близько трьох середніх зарплат українця. Прозора процедура продажу дозволить передати близько тисячі держпідприємств більш ефективному власнику. Стратегічний інвестор зможе модернізувати виробництво та створити додаткові робочі місця", - написав Гройсман.

Крім того, додав він, уряд очікує на позитивні рішення ще за двома важливими напрямками - профілактика корупції у держзакупівлях та посилення антимонопольного законодавства.

Проект закону “Про приватизацію державного майна” (№7066) був розроблений Мінекономрозвитку спільно з Фондом державного майна. Документом передбачається вирішення проблем приватизації на трьох рівнях: скоротити перелік об’єктів, які заборонені до приватизації; застосувати практики продажу активів, прийняті в приватному секторі; перейти до ринкового ціноутворення на держпідприємства.

Проект закону №4738-д "Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" та деяких інших законів України щодо здійснення моніторингу закупівель" передбачає встановлення автоматичних індикаторів ризиків при виборі процедури закупівлі, вичерпного переліку підстав для проведення моніторингу закупівель органом державного фінансового контролю тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-