Порошенко закликав арабські держави активніше захищати кримських татар

Порошенко закликав арабські держави активніше захищати кримських татар

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликав Раду співробітництва арабських держав Перської затоки більш активно захищати права кримських татар.

Про це глава держави заявив під час зустрічі із генеральним секретарем Ради Абдулатіфом бін Рашидом Аз-Заяні, повідомляє прес-служба Президента України.

“Президент України під час зустрічі представив лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва і закликав Раду співробітництва арабських держав Перської затоки більш активно захищати права кримських татар в окупованому Росії Криму”, - йдеться у повідомленні.

Також в ході зустрічі були обговорені перспективні напрями розвитку співробітництва між Україною та державами Аравійського півострова.

Окремим предметом переговорів стали актуальні питання поточної політико-безпекової ситуації на Близькому Сході, включаючи тематику Катару, Сирії та Ємену.

Співрозмовники також засудили теракт у Нью-Йорку і наголосили на необхідності об’єднання зусиль у боротьбі з тероризмом, який не має кордонів, в усіх його проявах і формах.

Читайте також: Україна зацікавлена в залученні інвестицій Саудівської Аравії - Порошенко

За підсумками зустрічі відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо механізму консультацій між Міністерством закордонних справ України та Генеральним секретаріатом Ради співробітництва арабських держав Перської затоки, поінформували в прес-служба.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України перебуває з офіційним візитом у Королівстві Саудівська Аравія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-