МВС спростовує заяву Лещенка про

МВС спростовує заяву Лещенка про "передислокацію нацгвардійців"

Укрінформ
Заяви народного депутата України Сергія Лещенка про нібито передислокацію підрозділів Національної гвардії України до Солом’янського суду Києва є цілком безпідставними та не відповідають дійсності.

Про це у вівторок сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, повідомляє прес-служба МВС.

За його словами, усі підрозділи Нацгвардії знаходяться у пунктах постійної дислокації та виконують свої службові та бойові завдання за призначанням.

"На даний час немає підстав залучати як Національну гвардію, так і спеціальні підрозділи Національної поліції, для забезпечення правопорядку при проведенні засідання Солом’янського суду Києва", - зазначив перший заступник міністра.

Він закликав Лещенка не розповсюджувати чутки та недостовірну інформацію, а також не займатися інсинуаціями для реалізації своїх політичних амбіцій.

"Звертаюсь до усіх політичних сил з вимогою не залякувати суспільство нібито можливими силовими сценаріями та не використовувати органи правопорядку у своїх політичних іграх", - підкреслив Яровий і запевнив, що Національна гвардія та Національна поліція будуть неуклінно забезпечувати правопорядок та громадську безпеку.

Як повідомляв Укрінформ, приміщення Солом'янського районного суду в Києві охороняє близько 20 нацгвардійців, в коридорі суду зібралися представники ЗМІ в очікуванні розгляду справи щодо порушень під час процедури закупівлі рюкзаків для потреб МВС, що нібито призвело до втрат бюджетних коштів.

Читайте також: "Фронтмени" акції під Радою не схотіли зустрітися з правоохоронцями – Крищенко

31 жовтня 2017 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційного прокуратури здійснили низку обшуків, в результаті яких за підозрою у розтраті понад 14 млн грн затримали трьох осіб.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Встановлюється коло причетних осіб.

Згодом з'явилась інформацію про те, що НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра, а також екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-