Гройсман відсторонив від посади в.о. голови Держгеокадастру

Гройсман відсторонив від посади в.о. голови Держгеокадастру

Оновлено
Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман відсторонив від посади в.о. голови Держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру Олега Цвяха й пообіцяв звернутися до правоохоронних органів щодо його діяльності.

Про це глава уряду оголосив під час засідання Ради регіонального розвитку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Пане Цвях, з даної хвилини ви відсторонені від виконання своїх обов’язків. Завтра я звернуся до Генеральної прокуратури, НАБУ порушити проти вас справу, проти всіх ваших керівників районних управлінь, розслідувати її”, - сказав Гройсман.

Відповідне рішення було ухвалено після того, як Цвях почав виступ на засіданні Ради регіонального розвитку, але його було перервано і голова Васильківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області Сергій Литвинов звернувся до Президента з проханням, аби “київський Держгеокадастр забрав своїх “смотрящих” по областях і районах”.

Читайте також: Гройсман обіцяє "дати по руках" за тиск на бізнес

У свою чергу Президент Петро Порошенко підтримав Прем’єр-міністра і наголосив, що так званих “смотрящих” не повинно бути в усіх сферах, не лише в питаннях управління землями.

“Ми це робимо як доручення Президента і Прем’єр-міністра й спільно ми налагодимо питання, щоб у нас “смотрящих” взагалі і “смотрящих” Держгеокадастру зокрема не було”, - підкреслив Порошенко.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів у липня 2016 року призначив Цвяха в.о. Держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-