Фріз назвала злочином агресію щодо нацгвардійців під Радою

Фріз назвала злочином агресію щодо нацгвардійців під Радою

Укрінформ
Народний депутат з фракції "Блоку Петра Порошенка" Ірина Фріз вважає злочином агресію проти військовослужбовців, які виконують свій обов'язок і намагаються забезпечити безпеку на мирному мітингу під Верховною Радою.

Про це вона написала у Facebook, коментуючи сутички під Верховною Радою 17 жовтня, внаслідок яких постраждав старший сержант Ігор Яценко. 

"Я побачила кров військовослужбовців перед Верховною Радою. Не на лінії зіткнення, не в боротьбі з окупантом. Кров пролилася лише тому, що бійці Нацгвардії виконували свої обов'язки. Ні, вони не розганяли протестувальників, як це було за часів Януковича. Вони лише намагалися забезпечити безпеку мирного протесту, гарантованого Конституцією України... В умовах, коли немає моральних й політичних обмежень, коли будь-хто може безкарно заявити про необхідність пролиття крові будь-кого від держслужбовця, депутата й закінчуючи Президентом, агресія щодо військовослужбовців, завданням яких є недопущення використання вибухових пристроїв та зброї в ході мирного мітингу, вважаю злочином!", - наголосила депутат.

За словами Фріз, після серпня 2016 року, коли від вибуху загинули четверо військовослужбовців Нацгвардії перед будівлею парламенту, вимоги безпеки усіх громадян - протестувальників та правоохоронців - здавалися зрозумілими. "Адже ніхто, скажімо, сьогодні не ображається на вимогу пройти контроль на безпеку в аеропорті європейської країни", - зауважила вона.

У зв'язку з цим Фріз назвала сутички під Верховною Радою, в результаті яких постраждав військовослужбовець, ганьбою тим, хто повів протестувальників на конфронтацію, бажаючи "заробити додаткові паблік-дивіденди".

На переконання Фріз, за останні два роки всі мали переконатися, що парламентаризм в Україні працює лише тоді, якщо народний депутат прагне результату, а не піару, і всього можна досягти переговорами, переконанням, аргументами та апелюванням до закону.

Народний депутат розкритикувала організаторів мітингу під ВР, зокрема, екс-президента Грузії, екс-очільника Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі та його прибічників у їх намаганні розбурхати і так непросту ситуацію в Україні та "розповісти нам як треба Україну будувати". "Для цих Саакашвілі&Сакварелідзе життя як своїх, так і українських чи громадян, чи правоохоронців завжди було мізерним у порівнянні з бажанням отримати владу, ще й в країні в десятки разів більше, ніж та, з якої вони ганебно втекли", - написала Фріз.

Читайте також: Ніч під Радою минула спокійно, біля парламенту - близько 50 наметів

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 17 жовтня, під Верховною Радою розпочалася акція протесту, учасники якої вимагають ухвалити законопроекти про скасування депутатської недоторканності, про Антикорупційний суд та про нову виборчу систему.

Під час сутичок між мітингувальниками і правоохоронцями постраждали кілька осіб, серед яких - один правоохоронець.

Наразі мітингувальники вже встановили кілька десятків наметів на вулиці Грушевського, в Маріїнському парку та на площі Конституції перед будівлею парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-