Парубій задоволений міжпарламентською співпрацею з Польщею

Парубій задоволений міжпарламентською співпрацею з Польщею

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відзначає високий рівень міжпарламентського співробітництва України та Польщі, а також реалізації спільних ініціатив.

Про це він заявив у ході зустрічі з маршалком Сенату Польщі Станіславом Карчевським, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хотів би відзначити, що рівень нашого співробітництва перебуває на високому рівні... Для мене дуже важливо, що всі ініціативи, які ми запланували, вони реалізуються», - підкреслив Парубій.

При цьому він зазначив, що для нього було «приємною звісткою», коли декілька днів тому спільній Литовсько-польсько-українській бригаді надали ім'я гетьмана Костянтина Острозького.

«Наша ініціатива, яку ми тут, у Верховній Раді зініціювали, щоб присвоїти бригаді «Литва-Польща-Україна»  звання князя Костянтина Острозького, кілька днів тому була реалізована», - відзначив спікер. 

У свою чергу маршалок Сейму зазначив, що його візит в Україну присвячений ініціативі надати ім'я польського професора, кардіохірурга, колишнього міністра охорони здоров'я Збігнєва Реліги польській науковій бібліотеці в Києві. 

Карчевський зазначив, що він прибув до Києва з дружиною покійного професора і його сином.

Читайте також: Поліція затримала вандала, який розмалював консульство України у Ряшеві

«Пан Реліга був видатним кардіохірургом. Він здійснив першу операцію з пересадки серця у Польщі і одну з перших таких операцій у Європі», - сказав Карчевський.

Окрім того, він підкреслив, що польський професор співпрацював з українськими кардіохірургами і навчав українських студентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-