Грицак: Закон про реінтеграцію Донбасу дозволить “назвати біле білим, а війну - війною

Грицак: Закон про реінтеграцію Донбасу дозволить “назвати біле білим, а війну - війною

Укрінформ
Голова Служби безпеки Василь Грицак заявив, що закон про реінтеграцію Донбасу позбавить СБУ низки невластивих функцій і унормує низку інших аспектів щодо проведення Антитерористичної операції.

Про це він зазначив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Цей закон жодним чином не зменшить наші повноваження або функції, навпаки, ми матимемо менше отих посередницьких функцій, які чисто номінально рахувалися, бо це проводиться АТО, і ми змушені були віддавати наказом через штаб АТЦ (Антитерористичного центру — ред.) всіх тих, хто брав участь — сил, засобів і т.д., тобто Служба робила багато тієї роботи, якої не мала робити”, - сказав Грицак.

За його словами, закон про реінтеграцію дозволить “назвати біле білим, а війну - війною”.

“До часу прийняття закону те, що проходило на сході, називалося антитерористична операція, і звичайно ж АТЦ при СБУ мав би грати першу скрипку. Але відверто вам скажу, на жаль чи на щастя, у штабі АТЦ немає такого калібру фахівців, які могли б управляти сухопутними військами, артилерією і багатьма іншими речами.  Фактично, АТО управлялася першим заступником начальника АТЦ-командувачем АТО. Як правило, це був або начальник Генштабу Муженко, або хтось із його заступників, або командувач Сухопутними військами”, - розповів голова СБУ.

Читайте також: Геращенко пояснила, чому в законопроекті про реінтеграцію Крим і Донбас розділені

Водночас він підкреслив, що співробітники СБУ продовжуватимуть виконувати свої функції на Донбасі, зауваживши, що наразі в зоні АТО перебуває близько 900 відкомандированих офіцерів і військовослужбовців Служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-