Маршалок Сенату Польщі говоритиме з Парубієм про освіту польської меншини

Маршалок Сенату Польщі говоритиме з Парубієм про освіту польської меншини

Укрінформ
Маршалок Сенату Польщі Станіслав Карчевський в середу відправляється з триденним візитом до України. 

У програмі візиту, зокрема, заплановано відвідання Києва та Харкова, а також зустріч з Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, інформує РАР.

“Під час зустрічі з Головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм розмовлятимемо про усі проблеми як історичні, так й актуальні: про європейські прагнення України, про реформи, які здійснюються, а також про безвізовий рух”,- заявив Карчевський.

За його словами, темою переговорів, які відбудуться у четвер, буде також ситуація навколо  польської національної меншини в Україні і вивчення нею польської мови. 

“Я проситиму, щоб український уряд виділив певні кошти на польські школи. Вони недофінансовані і це дуже велика проблема”,- зазначив Карчевський. Він додав, що в Україні проживає близько мільйона поляків.

У середу маршалок Сенату візьме участь в урочистості надання імені Збігнєва Реліги (польський кардіолог, екс-міністр охорони здоров'я Польщі - ред.) польській медичній бібліотеці у Національній науковій медичній бібліотеці України. 

Читайте також: Ягланд про мовний закон: діалог із Києвом буде після "венеціанських висновків"

Як зауважив Карчевський, Реліга передав цій бібліотеці у Києві усі свої свої книги. Участь у  церемонії візьмуть дружина та син відомого кардіолога, який помер в 2009 році.

У п'ятницю маршалок Сенату відвідає Меморіальний комплекс “Биківнянські могили”, де поховано понад 3,5 тисяч польських жертв НКВС. Після цього він поїде до Харкова, де зустрінеться з головою Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною і відвідає харківський військовий шпиталь. Під час перебування у Харкові Карчевський відвідає військове кладовище у П’ятихатках, де також поховані польські жертви НКВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-