Закон про службу фінрозслідувань: Гройсман пропонує Раді об’єднати сили

Закон про службу фінрозслідувань: Гройсман пропонує Раді об’єднати сили

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман розраховує, що Верховна Рада ухвалить законопроект, за яким в Україні створюється Служба фінансових розслідувань замість податкової міліції.

Про це він сказав на засіданні круглого столу «Культура доброчесності  як рушійна сила сталого розвитку», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Створення служби фінансових розслідувань. Що це означає? Це означає, що замість економічних підрозділів у службі безпеки України, Генеральній прокуратурі, у системі МВС та Нацполіції створити єдину аналітичну інтелектуальну службу», - сказав Гройсман.

За його словами, фактично ще залишилося 10 днів до того часу, коли профільний комітет Верховної Ради має представити драфт документу, що може бути основою для прийняття закону про цю службу фінрозслідувань. «А я хочу вас запевнити, що уряд та міністерстсво фінансів напрацювали достатньо якісний документ, тому має бути завдання, щоб ми увійшли у парламент, об’єднали всі сили та ухвалили необхідне рішення», - сказав Гройсман.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів у березні схвалив законопроект, за яким в Україні створюється Служба фінансових розслідувань (СФР) замість податкової міліції.

Читайте також: Гройсман нагадав про переваги пенсійної реформи

СФР, зокрема, проводитиме оперативно-розшукову діяльність, а також досудове розслідування в межах наданої законом компетенції; здійснюватиме розшук осіб, які переховуються від слідства та суду за злочини, віднесені до її підслідності; отримуватиме інформацію про операції, рахунки, вклади, правочини фізичних та юридичних осіб від фізичних та юридичних осіб, депозитарних, фінансових установ, а також від Центрального депозитарію, клірингових установ та інших учасників депозитарної системи України тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-