Україна та Молдова підписали

Україна та Молдова підписали "дорожню карту-2018"

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп і глава уряду України Володимир Гройсман підписали в Кишиневі Дорожню карту торговельно-економічної співпраці на 2018 рік.

Про це Філіп заявив під час спільної зі своїм українським колегою прес-конференції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Ми детально обговорили з паном Прем'єром хід виконання підписаної на початку року в Києві Дорожньої карти. Сподіваюся, що до кінця 2017 року буде виконано всі пункти цього документа. З особливим задоволенням хочу відзначити, що нами була підписана нова Дорожня карта, в якій окреслено основні завдання на найближчу перспективу. Поки інші країни будують огорожі і стіни і відгороджуються одна від одної, Молдова і Україна, як і потрібно двом добрим сусідам, будують мости взаєморозуміння", - відзначив Філіп.

Не менш важливим, за його словами, залишається і завершення процесу демаркації кордону, врегулювання питань про взаємне вирішення майнових спорів. Філіп висловив надію, що до кінця нинішнього року буде вирішено і питання з функціонуванням Дністровського гідровузла.

Читайте також: Обсяг торгівлі між Україною та Молдовою зріс на 30% - прем'єр Філіп

Філіп наголосив також, що найближчим часом Молдова і Україна підпишуть Угоду про лібералізацію вантажних автотранспортних перевезень.

До початку прес-конференції відбулося підписання двох Угод про співпрацю у сфері реадмісії і введення спільного митно-прикордонного контролю (створення спільних КПП) по всьому периметру молдавсько-українського кордону.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 6 жовтня, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман перебуває з офіційним візитом у Молдові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-