Президент чекає від Ради пенсійної реформи наступного тижня

Президент чекає від Ради пенсійної реформи наступного тижня

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко очікує, що наступного тижня Верховна Рада проголосує за пенсійну реформу, що дасть можливість підвищити виплати українським пенсіонерам.

Про це глава держави сказав під час робочої поїздки до Івано-Франківської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я впевнений, що Рада проголосує пенсійну реформу і дасть можливість підвищити пенсії українським пенсіонерам, в тому числі за рахунок надходжень до Пенсійного фонду за рахунок підвищення мінімальної заробітної платні", - сказав Порошенко.

Зазначимо, що напередодні офіційний представник МВФ Вільям Мюррей заявив, що запровадження пенсійної реформи в Україні, яка відповідатиме цілям програми підтримки МВФ, є обов'язковим елементом для завершення четвертого перегляду Фонду та ухвалення рішення про надання наступного траншу Україні.

Читайте також: Пенсійна реформа в Раді зазнає багатьох змін - Розенко

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня Верховна Рада 282 голосами підтримала у першому читанні законопроект № 6614, який передбачає, зокрема, осучаснення пенсій та скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів. За словами Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, пенсійна реформа передбачає підвищення пенсій для 9 млн українців. У разі її ухвалення відбудеться збільшення виплат на суму від 150 до 2000 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-