Парубій показав журналістам свій кабінет у Раді

Парубій показав журналістам свій кабінет у Раді

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій показав журналістам свій кабінет у парламенті. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, спікер спілкувався із журналістами під час екскурсії в парламенті, організованої для представників ЗМІ.

Зокрема, голова Верховної Ради завів журналістів до свого кабінету, де розміщені два столи, один як робоче місце спікера, а другий - великий, навколо якого багато стільців, - для нарад.

"Цей кабінет не є приватним. Я його пам'ятаю ще з часів РНБО, фактично всі рішення з першої хвилини агресії тут приймалися... Це робочий кабінет, а такий масштаб не може давати затишку", - сказав Парубій, відповідаючи на запитання журналістів, чи вважає він свій кабінет затишним.

Він також повідомив, що єдине, що він змінив у кабінеті, - поміняв картини.

"Єдине, що змінив у кабінеті - картини, які були тут із загальними пейзажами, замінив картинами з виставки Муравського, яка проходила у Верховній Раді", - сказав спікер.

Також Парубій показав журналістам окрему невелику кімнату для відпочинку, до якої ведуть двері з кабінету. Там розташований овальний столик, невеликий диван і крісло.

Крім того, спікер показав журналістам свою колекцію статуеток українських та іноземних воїнів (частина з них на робочому столі спікера, а частина - в шафі).

Крім того, Парубій зайшов із журналістами до сесійної зали, де, зокрема, показав своє робоче місце і розповів про одне зі своїх перших рішень - спрощення доступу до президії іншим народним депутатам. "Раніше так звані хвіртки до президії Верховної Ради були закриті, а зайти до президії могли тільки після натискання спеціальної кнопки. Тобто, хтось підійшов, спікер міг натиснути кнопку і тоді доступ відкривався. Моє перше управлінське рішення - ліквідувати цю кнопку, і кожен може зайти до мене, кожен може переговорити", - сказав Парубій.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи доводилось йому ночувати у парламенті, Парубій зазначив, що проводив ночі в парламенті, коли ухвалювався державний бюджет, але не спав.

"Ми закінчували розгляд о 5-6 годині ранку, а потім ще на емоціях годину-дві проговорювали, що встигнули, що не встигнули робити. Не спав тут ніколи", - сказав Парубій.

Під час екскурсії старший консультант Інформаційного управління Апарату Верховної Ради Анна Димитрова розповіла журналістам про історію будівлі Верховної Ради, про сесійну залу.

Зокрема, вона повідомила, що по периметру сесійної зали є сім камер, які автоматично наводяться на промовця, а велика люстра висить у сесійній залі з 1957 року. 

"Люстра важить близько 4 тонн. Діаметр плафону 16 метрів, а радіус - 4 метри. Миють її один раз на рік під час літньої відпустки народних депутатів. Цю люстру дуже повільно опускають донизу до крісел, потім миють спеціальними засобами, переглядають лампочки, які є енергозберігаючими і не потребують частої заміни", - сказала Димитрова.

Також журналістам показали експозицію, присвячену 25-річчю передачі повноважень державного центру Української народної республіки в екзилі першій демократично обраній владі незалежної України, яка є першим етапом створення у Верховній Раді Музею історії українського парламентаризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-