Потрібен суд, який винесе вирок

Потрібен суд, який винесе вирок "великим рибам" — Прем'єр

Оновлено
Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що підтримує створення антикорупційного суду чи антикорупційної палати, але винятково як незалежної інституції.

Про це глава уряду заявив у суботу, виступаючи на 14-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я підтримую створення антикорупційного суду в Україні чи антикорупційної палати, але щоб вона була справді незалежною інституцією", - сказав Прем'єр-міністр.

Крім цього, зауважив він, дуже важливо, щоб така інституція була створена в якомога стислі строки задля того, щоб в Україні почалось реальне антикорупційне правосуддя.

"Вважаю, що ми маємо швидко створити інструмент, який дозволить здійснювати правосуддя над корупціонерами. Як це буде називатися: антикорупційна палата суду чи антикорупційний суд, - не має значення, тому що важливо швидко створити орган, який буде незалежно займатися боротьбою з корупцією. Їх можна назвати будь-як: палата, суд, але якщо це буде залежний відбір суддів, залежність від інших інституцій, тоді це працювати не буде", - підкреслив Прем'єр.

Зі свого боку, заявив Гройсман, він як керівник уряду бере на себе зобов'язання "забезпечити автоматичне утримання і фінансування цих антикорупційних структур". 

"Два елементи боротьби з корупцією в Україні є: інфраструктура, закони є. Потрібен суд, який винесе вирок, в тому числі і "великим рибам", бо так далі бути не може. Якщо ви спитаєте: чи є корупція в Україні? Є. Але якщо ми спитаємо, чи є менше секторів, де вона живе, - цих секторів стає менше. Тому зараз важливо тільки швидше створити суд і приймати відповідні судові рішення", - наголосив керівник уряду.

Читайте також: Гройсман: У боротьбі з корупцією в Україні є слабке місце - це суди

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 15 вересня, Президент Петро Порошенко заявив, що створення антикорупційного суду може забрати півтора-два роки, тому доцільно спочатку створити антикорупційну палату, яка змогла б запрацювати вже наступного місяця.

Водночас в МВФ закликали владу України створити антикорупційний суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-