Розстріл Майдану: ООН не бачить суттєвого прогресу в покаранні винних

Розстріл Майдану: ООН не бачить суттєвого прогресу в покаранні винних

Укрінформ
Управління Верховного комісара ООН з прав людини не побачило за три роки суттєвого прогресу у притягненні до відповідальності осіб, винних у вбивствах протестувальників на Майдані у 2014 році та у насильстві 2 травня в Одесі.

Про це заявила голова Моніторингової місії ООН Фіона Фрейзер на презентації доповіді Управління верховного комісара ООН з прав людини щодо ситуації з правами людини в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Понад три роки минуло з часу, коли загинули люди під час протестів на Майдані та 2 травня 2014 року в Одесі, але було досягнуто мало прогресу щодо притягнення винних до відповідальності, розслідування відбуваються із затримками, підозрювані втекли з країни і продовжують уникати відповідальності", - сказала Фрейзер.

На думку авторів доповіді, наведені справи є відображенням "систематичного браку відповідальності за порушення прав людини та переважаючого відчуття безкарності".

Читайте також: Прогресу в розслідуванні вбивства Шеремета досі немає - ООН

Відповідаючи на запитання журналістів, Фрейзер нагадала, що український уряд ще на початку розслідування цих справ запросив Моніторингову місію ООН з прав людини спостерігати за його перебігом.  З огляду на це її представники контактують з відповідними органами влади у Києві і Одесі і доносять до них своє бачення цих проваджень і відповідно, отримують інформацію про проблемні моменти та складності в обох випадках.

У цьому контексті Фрейзер поінформувала, що наразі Моніторингова місія ООН опрацьовує запит прокуратури щодо можливості надання міжнародної судово-медичної експертної допомоги у розслідуванні подій 2 травня в Одесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-