Климпуш-Цинцадзе: Наш діалог зі США виходить на дуже практичні кроки

Климпуш-Цинцадзе: Наш діалог зі США виходить на дуже практичні кроки

Ексклюзив
Укрінформ
Двосторонні відносини між Україною і США протягом останніх півроку стали більш інтенсивними та наповненими практичними кроками як у сфері економіки й політики, так і в питаннях безпеки.

Про це розповіла в коментарі Укрінформу на початку візиту до Вашингтона віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Реально, наш діалог зі Сполученими Штатами за останні півроку, незважаючи на обережні оцінки на початку року, інтенсифікувався й виходить на дуже практичні кроки підтримки як в економічній, так і в політичній та безпековій сферах", - зауважила вона.

У цьому контексті Климпуш-Цинцадзе згадала про зустріч президентів України і США у Вашингтоні у червні цього року, візит державного секретаря Рекса Тіллерсона до української столиці в липні, а також присутність міністра оборони США Джеймса Меттіса на військовому параді у Києві до Дня Незалежності України.

Крім того, віце-прем'єр наголосила, що обмін візитами високого рівня триває, нагадавши про очікуваний візит до України міністра з питань енергетики США Ріка Перрі.

Говорячи про конкретні проекти, віце-прем'єр-міністр навела, зокрема, приклад доставки першої партії антрацитового вугілля. "Й тепер ми очікуємо, що вони продовжаться на періодичній основі, що забезпечить наші потреби", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Україна є форпостом європейських цінностей - Климпуш-Цинцадзе

За її словами, США продовжують надавати Україні підтримку в питаннях безпеки, в тому числі Конгрес запланував збільшення фінансування у цій сфері на 2018 фінансовий рік.

"Це теж практичний вимір наших взаємин зі Сполученими Штатами. Ті рішення, які були ухвалені і Конгресом, і адміністрацією стосовно посилення санкцій проти Росії, так само є виявом підтримки народу України і Української держави",- підкреслила представник уряду.

При цьому вона висловила переконання, що зараз потрібно більш активно зосередитися на можливостях для американських інвесторів в Україні. "Це буде одночасно як позитивом для зміцненням наших економічних взаємин, так і чинником для поліпшення бізнес-середовища в Україні", - зауважила Климпуш-Цинцадзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-