Парубій закрив Раду, щоб не робили політичне шоу

Парубій закрив Раду, щоб не робили політичне шоу

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив вечірнє засідання парламенту у четвер попри те, що розгляд першого із законопроектів, які входять до пакету судової реформи, не завершено.

Як повідомляє корреспондент Укрінформу, законопроект № 6232 «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» народні депутати розглядали з 12.50 до 18.15 з двогодинною перервою, проте змогли заслухати лише 480 із більш як 4300 поправок до нього.

У цьому зв'язку спікер заявив, що згідно із Регламентом парламентарії можуть розглядати масштабні законопроекти більше одного дня, і запропонував продовжити роботу над документом у п'ятницю. «Безпрецендентна кількість правок, таких масштабних законів не було в історії українського парламенту. На розгляд може піти і день, і два, і три. Маємо право згідно з Регламентом продовжувати розгляд питання на наступних засіданнях. Тому ми продовжимо і завтра, і на наступний вівторок», - сказав Парубій.

Водночас він закликав депутатів поважати парламент і під час подальшого розгляду наполягати лише на принципових поправках. «Закликаю не робити політичне шоу із  законодавчої та законотворчої діяльності. Я дуже сподіваюсь і розраховую на ваше розуміння», - сказав Голова ВР.

Він закрив засідання парламенту у четвер, оголосивши, що наступне засідання розпочнеться у п'ятницю, 8 вересня, о 10 годині.

Читайте також: Порошенко висловився проти надання парламенту права обирати Президента

Згідно із Регламентом Верховної Ради розгляд одного законопроекту може тривати довше ніж одне засідання, але не може перериватися розглядом інших питань. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-