Україна вимагає розблокувати процес звільнення заручників - Порошенко

Україна вимагає розблокувати процес звільнення заручників - Порошенко

Укрінформ
Українська сторона наполягає на негайному розблокуванні процесу звільнення заручників.

Про це Президент Петро Порошенко сказав журналістам після переговорів з міністром оборони США Джеймсом Меттісом, який перебуває у Києві для участі в урочистостях з нагоди Дня Незалежності України, повідомляє Укрінформ.

“Дужа важлива позиція - розблокування процесу звільнення заручників”, - сказав Порошенко.

За його словами, йдеться про щонайменше 130 громадян України, які перебувають як на окупованій частині території Донбасу, так і на території РФ. “Ми вимагаємо негайного прогресу у питаннях звільнення заручників”, - підкреслив він.

"Якщо Москва не хоче вкотре змарнувати шанс по реалізації досягнутих домовленостей, упевнений у тому, що Москві варто прийняти логіку, якої дотримуються всі учасники "нормандського формату". Йдеться про запровадження безпекового пакету, який складається з припинення вогню та виведення усіх російських підрозділів з території окупованого Донбасу”, - підкреслив Президент.

Крім того, за його словами, РФ має забезпечити негайне припинення постачання зброї та військ на окуповані території, забезпечити вільний доступ спостерігачів ОБСЄ на всю територію Донбасу, включаючи неконтрольовані Україною ділянки кордону з РФ.

Читайте також: Порошенко і Меттіс обговорили протидію російській агресії в Україні

Як повідомлялося, 22 серпня відбулися телефонні консультації канцлера ФРН Ангели Меркель і президентів України Петра Порошенка, Франції Еммануеля Макрона і РФ Володимира Путіна, на яких глава Української держави закликав до негайного звільнення всіх українських заручників, які незаконно утримуються в полоні.

Водночас на засіданні Тристоронньої контактної групи 23 серпня не було досягнуто серйозного просування в обговоренні питання обміну полоненими, заявив спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-