Клімкін анонсував переговори лідерів

Клімкін анонсував переговори лідерів "нормандської четвірки"

Укрінформ
Найближчим часом відбудеться телефонна розмова лідерів "нормандської четвірки", а питання особистої зустрічі наразі обговорюється.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найближчим часом, дуже швидко планується розмова (лідерів "нормандської четвірки" - ред.). Сенс цієї розмови буде в тому числі в обговоренні питань безпеки і звільнення заручників з особливим акцентом на безпеку. Але щодо особистої зустрічі, то це питання обговорюється", - сказав Клімкін.

Він додав, що лідери "нормандської четвірки" зустрінуться тоді, коли буде вироблено спільне бачення, яким чином просуватися у питанні врегулювання конфлікту на Сході України.

Читайте також: Клімкін вважає несправедливою низьку позицію Києва у рейтингу The Economist

Глава МЗС уточнив, що йдеться про комплексне бачення вирішення безпекового питання, а також яким чином відбуватиметься просування за логікою "дорожньої карти", яка зараз повністю блокується російською стороною, і як вирішити питання звільнення заручників і політичних в'язнів у Російській Федерації.

"Я вчора і сьогодні мав кілька нарад з приводу підготовки до завтрашніх зустрічей у Мінську (завтра заплановано засідання Тристоронньої контактної групи - ред.), і ми з українськими представниками погодили, що саме ці питання будуть предметом нашої особливої уваги",- зазначив Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-