Турчинов каже, що на «Запад-2017» зібрали в 10 разів більше військ, ніж заявлялося

Турчинов каже, що на «Запад-2017» зібрали в 10 разів більше військ, ніж заявлялося

Укрінформ
Реальна чисельність учасників усіх заходів у рамках стратегічних командно-штабних навчань ЗС РФ «Запад-2017» оцінюється у 230-240 тис. осіб, що у понад 10 разів перевищує офіційно заявлену.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО.

"Відповідно до офіційних заяв МО РФ у навчаннях «Запад - 2017» братимуть участь близько 13 тисяч військовослужбовців, у т.ч. від ЗС РФ близько 3 тисяч осіб, близько 280 одиниць озброєння та військової техніки та 25 одиниць авіаційної техніки. Водночас реальна чисельність учасників усіх заходів у рамках «Запад-2017» оцінюється у 230-240 тис. осіб, понад 10 тисяч одиниць бойової техніки, близько 100 літальних апаратів та близько 40 кораблів/підводних човнів різного класу", - наголосив Турчинов.

За його словами, навчання "Запад-2017", які триватимуть майже два місяці, відрізнятимуться не лише чисельністю залучених осіб, а й великим просторовим розмахом.

За інформацією Турчинова, передбачається проведення навчань практично на всій території європейської частини Росії (у військово-адміністративних межах ОСК «Північ», «Захід» та «Південь» ЗС РФ), в окупованих українських Криму та ОРДЛО, вздовж кордонів України, зокрема на Донецькому, Слобожанському і Поліському напрямках, у Білорусі, а також у Середземному морі та Сирії. Демонстративне проведення активної фази навчань заплановано на території Калінінградської, Ленінградської, Псковської, Смоленської областей та на території Білорусі.

Читайте також: Запад-2017: Турчинов припускає створення ударних груп РФ для вторгнення в Україну

Крім збройних сил, зазначив секретар РНБО, у цих навчаннях беруть участь також органи державного управління федерального, регіонального та місцевого рівнів, підрозділи «Росгвардії», МВС, ФСБ, МНС, представники ОПК тощо.

Турчинов також поінформував, що до навчань Росія широко залучає ПАТ «Российские железные дороги». "Під час СКШН ЗС РФ відбуватиметься передача контролю за залізничним рухом на напрямках перекидання військ управлінню військових сполучень департаменту транспортного забезпечення МО РФ. При цьому військові залізничні перевезення мають пріоритетне значення і не враховують торгово-економічну діяльність", - зазначив секретар РНБО. 

За його даними, загальна кількість вагонів для перекидання техніки та особового складу тільки в інтересах МО РФ перевищить 7 тисяч одиниць. Особливість - використання для військових перевезень лише тепловозної тяги (у т.ч. і на електрифікованих ділянках залізниці) як превентивний захід з метою недопущення зриву військових перевезень у разі цілеспрямованої кібератаки, або інших несанкціонованих впливів, на мережі електроживлення, зауважив Турчинов.

Він також наголосив, що в рамках проведення навчань не можна виключати застосування наступального кіберпотенціалу РФ, зокрема відповідних підрозділів ЗС РФ і ФСБ, у тому числі тих, що маскуються під кримінальні угруповання, для реалізації загального стратегічного задуму. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-