Застава Полякова: суд перенесли на 18 серпня

Застава Полякова: суд перенесли на 18 серпня

Укрінформ
Солом'янський районний суд м. Києва переніс розгляд клопотання прокурорів САП щодо стягнення застави з народного депутата Максима Полякова на 18 серпня.

Таке рішення у вівторок оголосила суддя Владлена Лазаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"(Засідання переноситься) на 18 серпня на 10:00", - сказала Лазаренко.

Засідання перенесли у зв'язку з тим, що на засідання не зміг прийти свідок - один з працівників НАБУ, який перебував 27 липня у Головному управлінні Національної поліції у Черкаській області, куди викликали Полякова, щоб одягнути на нього електронний браслет. Яка стало зазначалося на засіданні, свідок перебував у робочому відрядженні за межами міста.

На сьогоднішньому засіданні суд перейшов до стадії вивчення доказів. Зокрема, був заслуханий свідок сторони обвинувачення - працівник Головного управління Національної поліції у Черкаській області Констянтин Гапченко, а також переглянуто кілька відеофрагментів, на яких зафіксовано події 27 липня у цьому управлінні, коли Полякова викликали для того, щоб одягнути на нього електронний браслет.

Як повідомлялося, Солом'янський районний суд м. Києва розглядає клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо стягнення з народного депутата Максима Полякова застави у розмірі 304 тисячі гривень у дохід держави у зв'язку з невиконанням ним ухвали суду від 21 липня.

Тоді суд визначив запобіжний захід Полякову у вигляді застави з обов'язком носіння електронного браслета, а також зобов'язав депутата прибувати за вимогою до слідчого, прокурора та до суду, не виїздити за межі Києва та Умані без дозволу слідчого, повідомляти про зміну місця перебування, здати на зберігання всі паспорти. Нардеп заставу вніс, однак виконувати судове рішення в частині носіння електронного браслета публічно відмовився.

Читайте також: У суді розказали, під якими приводами "бурштиновий" Поляков відмовлявся від браслета

Поляков є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину. 11 липня Верховна Рада позбавила його недоторканності, але не дозволила його затримання і арешт. 13 липня депутату вручили підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-