САП озвучила проступки Полякова, за які його застава має піти державі

САП озвучила проступки Полякова, за які його застава має піти державі

Фото
Укрінформ
Народний депутат Максим Поляков, окрім відмови носити електронний браслет, не виконує й інші процесуальні обов'язки, покладені на нього Солом'янським райсудом 21 липня.

Про це у Солом'янському райсуді Києва заявив прокурор САП Максим Кравченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Встановлені відкриті, умисні порушення (кількох процесуальних обов'язків, покладених на Полякова судом - ред.). Просимо задовольнити клопотання про стягнення з Полякова застави у 304 тисячі грн у дохід держави", - підкреслив Кравченко.

За його словами, нардеп не виконує процесуальні обов'язки, покладені на нього судом. Зокрема, Поляков не здав на зберігання свої паспорти для виїзду за кордон.

Також, як зазначив Кравченко, Поляков не повідомляв органи досудового слідства, прокурора та суд про свою поїздку до Черкас у своїх справах. 21 липня суд, зокрема, зобов'язав Полякова не виїжджати з м. Київ та м. Умань без дозволу на те слідчого, прокурора та суду.

Читайте також: Захисту Полякова відмовили у перенесенні розгляду про стягнення застави

Кравченко нагадав також, що "Поляков не дав змогу закріпити на своєму тілі електронний засіб контролю".

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Солом'янський районний суд м. Києва продовжив розгляд клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо стягнення з народного депутата Максима Полякова застави у розмірі 304 тисячі гривень. 21 липня Солом'янський районний суд м. Києва визначив запобіжний захід Полякову у вигляді застави у розмірі 304 тисячі грн з обов'язком носіння електронного браслета. Нардеп заставу вніс, однак виконувати рішення суду в частині носіння електронного браслету публічно відмовився.

Детективи НАБУ 19 червня затримали 7 осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, злочин вчинено за участю народних депутатів Полякова та Борислава Розенблата.

Фото Данііла Шамкіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-