Маккейн жорстко відреагував на висилку дипломатів США з Росії

Маккейн жорстко відреагував на висилку дипломатів США з Росії

Укрінформ
Впливовий американський сенатор, голова Комітету з питань Збройних сил Джон Маккейн жорстко відреагував на заяву російського керівництва скоротити на 755 людей персонал американських дипломатичних відомств в Росії.

Про це він написав на своєму Тwitter в понеділок.

"Не дивно, що Путін видворяє американських дипломатів, але він та його друзі ще поплатяться за напади на нашу демократію", - наголосив сенатор.

Як повідомляв Укрінформ, російська сторона минулого тижня заявила, що з 1 вересня скорочує кількість дипломатичних і технічних співробітників, які працюють в посольстві США в Москві, а також в генеральних консульствах у Петербурзі, Єкатеринбурзі і Владивостоці, до 455 осіб.

Пізніше президент РФ Володимир Путін в інтерв'ю телеканалу Росія-1 заявив, що американська сторона має скоротити свій персонал на 755 працівників.

У цьому зв'язку екс-посол США в Росії Майкл Макфол зазначив, що це може негативно позначитися на процесі оформлення віз США для росіян.

Читайте також: Путін заявив, що РФ мають залишити 755 дипломатів США

Крім того, російське керівництво з 1 серпня припиняє використання Посольством США в Москві всіх складських приміщень на Дорожній вулиці, а також дачі в Срібному бору.

Такі дії в Москві пояснюють затвердженням в Конгресі законопроекту із розширеним пакетом санкцій проти Росії, однак документ ще не набув чинності закону, оскільки він потребує підпису президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-