Викрадення людей на Майдані: ГПУ має неспростовні докази проти Волкова

Викрадення людей на Майдані: ГПУ має неспростовні докази проти Волкова

Укрінформ
Слідство має неспростовні докази причетності Олександра Волкова до викрадення учасників Майдану Ігоря Луценка і Юрія Вербицького.

Про це в ефірі "Радіо Свобода" розповів начальник відділу Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Олексій Донський.

«Спочатку ми отримали неспростовні непрямі докази, які, як кажуть в криміналістиці, перевищили б навіть прямі. Але ми ще не наважувались повідомляти йому про підозру. Для цього і для подальшого обрання запобіжного заходу в суді треба мати неспростовну систему доказів», - сказав Донський.

За його словами, Волков видав себе тим, що дізнавшись про затримання правоохоронцями своїх спільників, спробував втекти до Росії, але потім все ж повернувся в Україну, і саме ці його переміщення викликали цікавість слідчих прокуратури.

Читайте також: Підозрюваного у викраденні Луценка й Вербицького взяли під варту без застави

«Ми вийшли на нього нещодавно. Не знали про його участь у вчиненні злочину. Докази щодо нього отримали після того, як Департамент спеціальних розслідувань взяв ці кримінальні провадження щодо виконавців та організаторів злочину в травні 2017 року. За його словами, у подальшому з’ясувалися важливі обставини: 23 квітня 2014 року, коли двох інших підозрюваних у вчиненні цього злочину затримали, наступного ранку, 24 квітня, Волков виїхав на територію Росії. В подальшому він чи то отримав гарантії від наближених до організаторів осіб, чи то дізнався, що в пред’явлених 23 квітня підозрах не фігурує. Пізно ввечері того ж дня він повернувся», - додав прокурор.

Донський уточнив, що повідомити про підозру Волкову та звернутися до суду щодо обрання йому запобіжного заходу слідство вирішило вже після того, як були отримані прямі свідчення, які в сукупності корелюються з доказами, і грунтуються на телефонному трафіку, переміщеннях, зв'язках з іншими підозрюваними в ту ніч.

Як повідомлялося, Печерський суд Києва 29 липня ухвалив рішення взяти під варту на 60 діб без права внесення застави Олександра Волкова, підозрюваного в організації викрадення під час Майдану в 2014 році Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.

У січні 2014 року учасники Майдану Ігор Луценко і Юрій Вербицький були викрадені з території Олександрівської лікарні у Києві та вивезені за місто.

Після катування їх кинули в лісі. Вербицький від отриманих травм помер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-