Конгресу США подали рекомендації щодо допомоги Україні

Конгресу США подали рекомендації щодо допомоги Україні

Укрінформ
Об'єднання друзів України (FOUN), яке діє в рамках ініціативи Фундації США-Україна, оприлюднило першочергові рекомендації для Конгресу та уряду Сполучених Штатів щодо надання допомоги Україні.

Пропозиції стосуються сфер нацбезпеки, економіки та енергетики, гуманітарних потреб та демократії, а також розвитку НГО, ЗМІ та освітніх проектів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Для кожної із цих вкрай важливих сфер були створені спеціальні робочі групи експертів FOUN з метою надання Конгресу США та адміністрації актуальних пропозицій щодо допомоги Україні у вирішенні завдань оборони й реформування", - повідомили Укрінформу в Фундації США-Україна.

Рекомендації представлені у відкритому доступі, та визначені по окремих напрямах.

Зокрема, у сфері національної безпеки пропонується надати Україні додаткові антиартилерійські радари, засоби захищеного зв'язку тактичного рівня, БПЛА, броньовані автомобілі HAMVEE. Крім того, підкреслюється необхідність постачання сучасних американських протитанкових ракетних комплексів з огляду на "розгортання росіянами сотень танків" на окупованих територіях. Звертається також увага на розширення обміну розвідданими, проведення додаткових навчань та посилення допомоги у реформі сектору оборонної промисловості.

Читайте також: Колишня помічниця міністра оборони США: Штатам слід передати Україні зброю

У якості економічної допомоги експерти закликають уряд США очолити зусилля щодо створення інвестиційного фонду для України з капіталом $25 млрд за співпраці з МВФ, Світовим банком, ЄБРР, ЄІБ, а також іншими міжнародними донорами. Крім того наголошується на важливості допомоги Україні у створенні незалежної системи правосуддя для викорінення корупції. Передбачені також інші заходи, в тому числі, надання позик Україні з боку американського Eximbank, забезпечення підтримки в рамках програм USAID.

При цьому підкреслюється також важливість збільшення зусиль у гуманітарному вимірі у зв'язку зі збройною агресією Росії на сході України. Окремо вказані рекомендації щодо підтримки з боку США демократичних інститутів в Україні, громадянського суспільства, медіа та програм освіти.

Експерти опрацьовували рекомендації в період з березня по червень нинішнього року. Усі матеріали були передані ключовим законодавцям на Капітолійському пагорбі, а також провідним посадовцям в адміністрації США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-