Путіну на

Путіну на "нормандському" буде непросто співати про "настамнет" - Геращенко

Укрінформ
Під час завтрашніх телефонних переговорів лідерів країн “нормандської четвірки” президенту РФ Володимиру Путіну має бути вже складно наполягати на позиції Кремля про те, що російських військ немає на Сході України.

Про це заявила на своїй сторінці у Facebook голова комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях  Ірина Геращенко.

“Сьогодні пан Волкер разом з послом США в Україні Марією Йованович, з іншими колегами- на Донбасі. Називає речі своїми іменами - це не заморожений конфлікт. Це гаряча фаза війни, що ведеться проти України. Це дуже важливі слова і важлива і чесна оцінка ситуації нашими партнерами. Завтра - перші телефонні переговори в нормандському форматі за довгий час, перші за участю нового французького президента Макрона, який не повівся на спроби Путіна поставити "нормандський" на паузу . Чомусь думаю, що Путіну буде непросто співати його улюблену пісню про "настамнет", - йдеться у повідомленні.

Геращенко також наголосила на тому, що для України ключове - “питання безпеки і звільнення заручників”.

Читайте также: Во время разговора в "нормандском формате" Порошенко потребует немедленной "тишины"

“Дуже хочеться прогресу і просування  в цих питаннях. Наші мінські переговори, що відбудуться 31 липня (скайп- конференція по заручниках) і 2 серпня (всіх інших, окрім гуманітарної груп) багато в чому залежатимуть від результатів нормандської телефонної конференції”, - заявила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-