Молдова засудила ідеї Захарченка про

Молдова засудила ідеї Захарченка про "Малоросію"

Укрінформ
Молдова засуджує проголошення псевдодержавного формування "Малоросія" і вважає це черговою загрозою для суверенітету, територіальної цілісності України і регіональної безпеки.

Про це йдеться в оприлюдненому коментарі Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Міністерство закордонних справ та європейської інтеграції твердо засуджує проголошення в Донецьку, у відповідності з відомими вже сценаріями, псевдодержавного формування "Малоросія". Ми вважаємо це актом грубого порушення загальноприйнятих принципів міжнародного права і новою загрозою для суверенітету, територіальної цілісності України і регіональної безпеки", - йдеться в коментарі.

У цьому зв'язку зовнішньополітичне відомство підтверджує принципову позицію Республіки Молдова про беззастережну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України у загальновизнаних міжнародною спільнотою кордонах.

Читайте також: Проект "Малоросія" є нежиттєздатним – німецький експерт

Як повідомлялося, ватажок "ДНР" Олександр Захарченко заявив про створення нової держави "Малоросія". На сайті донецьких бойовиків йдеться, що рішення нібито ухвалили представники "ДНР", "ЛНР" і "19 регіонів України".

При цьому у так званій "ЛНР" заявили, що "не брали участі в засіданні щодо створення Малоросії" і не будуть входити в цю "держава".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-