Кива запевняє, що очолювана ним Соцпартія - легітимна

Кива запевняє, що очолювана ним Соцпартія - легітимна

Укрінформ
Радник міністра внутрішніх справ Ілля Кива, який очолив Соціалістичну партію України, запевняє у легітимності цієї політичної сили.

Про це він сказав на прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу твердо всіх запевнити, що на сьогоднішній день Соціалістична партія не просто відроджується і зміцнюється... Всі розмови стосовно легітимності чи нелегітимності (партії - ред.) мають припинитись раз і назавжди. Всі питання стосовно легітимності і законності сьогоднішніх дій відображено на сайті Міністерства юстиції, де кожен громадянин може зайти і перевірити кожне сказане мною слово", - сказав він.

Кива додав, що відповідні документи також викладені на його сторінці у Facebook - "це офіційні документи відносно проведеного з'їзду, відносно реєстрації партії".

Читайте також: Ківа каже, що очолив Соцпартію

Відповідаючи на запитання журналістів, чому він обрав саме Соціалістичну партію, Кива зазначив: "Для мене важливі ідеї соціального забезпечення незахищених верств населення, закон, дисципліна і порядок, яких наразі немає в нашій країні".

У свою чергу лідер Соцпартії Петро Устенко, який залишився на відповідному посту, підтвердив, що у липні на черговому з'їзді партії Киву обрали головою політсили.

"Чергова спроба рейдерського захоплення Соціалістичної партії з боку олігарха, який є одним із співвласників Інтера, завершилась перемогою Соцпартії. Риску підвів черговий з'їзд, на якому було обрано нове керівництво партії (головою партії обрали Киву - ред)", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чому у Соцпартії є окремо голова і лідер, Устенко зазначив, що це передбачено їхніми статутним документами.

Як повідомлялося, 8 липня Кива, посилаючись на відповідне рішення з'їзду Соцпартії, заявив про своє рішення очолити партію.

На сайті СПУ інформації про призначення Киви наразі немає. Зокрема, у розділі “голова та лідер партії” - прізвища відсутні.

На сайті Мін'юсту у відомостях щодо зареєстрованих партій поки що є лише інформація про лідера СПУ Устименка (дані станом на 18 січня 2017 року).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-