Лукашенко прибув на Банкову для переговорів з Порошенком

Лукашенко прибув на Банкову для переговорів з Порошенком

Фото, відео
Укрінформ
Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко в рамках офіційного візиту до України прибув на переговори з Президентом Петром Порошенком.   

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, офіційна церемонія зустрічі відбулася на площі перед будівлею АПУ.

Програмою візиту заплановані переговори Петра Порошенка і Олександра Лукашенка у форматі “один на один” і в розширеному складі. Після переговорів, які триватимуть близько півтори години, о 12.30 відбудуться заяви президентів України та Білорусі для представників ЗМІ.

“Глави держав обговорять розвиток політичної, торговельно-економічної і гуманітарної співпраці між Білоруссю і Україною. Основна увага буде приділена поточному стану і перспективам взаємодії в економіці, у тому числі в таких сферах, як торгівля, інвестиції, промислова кооперація, нафтохімічний комплекс, енергетика, сільське господарство, транспортно-логістична галузь, розвиток міжрегіонального діалогу. Планується також погоджувати підходи до подальшого розвитку прикордонної співпраці”, - зазначалося у повідомленні прес-служби білоруського президента.

Підкреслювалося, що однією з тем зустрічі “стане врегулювання конфлікту на сході України, в чому Білорусь активно бере участь, надаючи переговорний майданчик для сторін процесу”.

Також лідери двох країн обговорять ситуацію в регіоні в цілому, обміняються думками з міжнародної проблематики.

Читайте також: Лукашенко прилетів до Києва

Очікується, що за підсумками переговорів у присутності президентів двох країн буде підписано ряд документів, які торкаються співпраці в економіці, науково-технічній сфері, а також у сферах культури і міжнаціональних відносин.

Фото Данііла Шамкіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-