Прокуратура Грузії двічі зверталася до України щодо екстрадиції Саакашвілі

Прокуратура Грузії двічі зверталася до України щодо екстрадиції Саакашвілі

Укрінформ
Головна прокуратура Грузії двічі зверталася до української сторони з проханням передати Міхеїла Саакашвілі і двічі отримала офіційну відмову.

Про це сказала міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані, повідомляє Грузія Online.

"Ми двічі офіційно звернулися з Головної прокуратури Грузії до української сторони з проханням передати Саакашвілі і двічі отримали офіційну відмову. Ця інформація вже уточнена, це дійсно так", - сказала міністр, заявивши, що прохання було "обрунтованим". "Відправлено докази і на підставі цих доказів українська сторона може прийняти те рішення, яке на цьому етапі для неї вже прийнятне. Проте, звичайно, прокурори продовжать співробітництво", - зазначила Цулукіані.

"Як заявив Президент України, це не може бути політичним процесом, це питання доказів, і докази свідчать на шкоду панові Саакашвілі", - додала міністр юстиції.

Як повідомлялося, в Грузії з офіційним візитом знаходиться Президент України Петро Порошенко. Вчора журналісти йому ставили запитання про можливу екстрадицію екс-президента Грузії Саакашвілі. Спочатку Порошенко заявив, що Грузія не зверталася до України з проханням про екстрадицію, проте пізніше, в інтерв'ю "Громадському мовнику", він зазначив, що перевірив ще раз цю інформацію і виявилось, що Грузія зверталася, але Україна відповіла відмовою.

Читайте також: Саакашвілі заявляє, що його брата позбавили права на проживання в Україні

За словами Порошенка, українська сторона затребувала додаткові матеріали щодо вищезазначеного запиту.

У Грузії Саакашвілі обвинувачується у чотирьох кримінальних справах, у тому числі в розтраті бюджетних коштів і перевищенні службових повноважень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-