Гризлов: Заява Захарченка

Гризлов: Заява Захарченка "не вписується у мінський процес"

Укрінформ
Представник Росії у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов підтвердив, що заява ватажка "ДНР" Олександра Захарченка про створення "Малоросії" "не вписується в мінський процес".

Гризлов назвав цю заяву лише "закликом до дискусії" і наголосив, що ніяких правовстановлюючих наслідків вона не має, повідомляє Радіо Свобода.

"Найімовірніше, ця пропозиція має стосунок до інформаційної війни і не є предметом реальної політики", – сказав він.

Раніше у вівторок ватажок підтримуваного Росією незаконного збройного угруповання "ДНР" заявив про "створення держави Малоросії". В неї, за словами Захарченка, наразі входять окуповані території Донбасу, а в майбутньому має ввійти вся Україна, крім Криму, який бойовики визнають "російським".

У відповідь Франція і Німеччина, що разом із Україною і Росією є учасниками "нормандського формату" переговорів про врегулювання на окупованій частині сходу України, вже закликали Росію засудити заяву про "Малоросію" як таку, що є порушенням Мінських домовленостей про врегулювання на окупованій частині українського Донбасу і також суперечить духові переговорів про це врегулювання в "нормандському форматі", і висловили сподівання, що Москва не буде поважати й визнавати цієї заяви.

Читайте також: Турчинов про заяву Захарченка: Це збочена маячня, написана в Кремлі

Цю заяву вже також різко розкритикували не лише в Україні, а й у Росії, а крім того, і в самому угрупованні "ДНР" і в сусідньому сепаратистському угрупованні "ЛНР" на окупованій частині Луганщини, які, за ідеєю Захарченка, мають припинити існування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-