Порошенко: Українці можуть розраховувати на Грузію, грузини - на Україну

Порошенко: Українці можуть розраховувати на Грузію, грузини - на Україну

Укрінформ
Україна та Грузія мають багаторічні зв’язки, а нині перед обома державами постали однакові виклики, тому встановлення стратегічного партнерства є міцним фундаментом для підтримки, довіри і дружби між двома народами.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з Президентом Грузії Георгі Маргвелашвілі за результатами двосторонньої зустрічі у Тбілісі, повідомляє прес-служба глави Української держави.

"Загроза для нашої свободи, незалежності і демократії є одна й та сама. І ми нікому не дозволимо диктувати майбутнє нашим великим народам. І це робить нас набагато ближчими, бо українці твердо вірять, як це було й раніше у скрутні часи, – українці можуть розраховувати на братній грузинський народ так само, як братній грузинський народ може розраховувати на тверду підтримку українців. Так було у 2008, так було у 2013, так є і зараз", - сказав глава держави.

Порошенко зазначив, що практично кожен українець та грузин мають дуже персональні сторінки, які відображають дружбу між народами. Так було і далекі часи Голодомору в Україні, так було в роки Другої світової війни і так є зараз, коли українці відстоюють територіальну цілісність, суверенітет і незалежність своєї держави, підкреслив Президент.

"Так само зараз українці схиляють голови в пам’ять про наших грузинських побратимів, які в 2014 році приїхали і записалися до складу Збройних сил України, бо, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, вони були впевнені і були праві, що вони захищають Грузію. Це дуже зворушливо і ці сторінки й складають міцний фундамент нашої дружби і нашого стратегічного партнерства", - наголосив глава Української держави.

Читайте також: Росія шантажує Україну абхазьким сценарієм - Порошенко

Зі свого боку грузинський лідер назвав візит Президента України на його батьківщину історичним. "Це людина, яка керує українським народом у боротьбі за свою свободу. Для нас найбільша цінність - наша свобода", - сказав Маргвелашвілі.

Від подякував Порошенку за державний візит та назвав важливим стимулом з відновлення відносин між українським та грузинським народами. "Ви перебуваєте на полі бою. Ви побачили те, що побачила Грузія в 90-х, в 2008 році - політику Російської Федерації, яка приносить дестабілізацію і роз’єднує нації. Грузія вистояла, хоча і втратила два регіони. Зараз те саме відбувається з вашою країною, тому нам потрібна активізація співпраці", - переконаний Президент Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-