Україна та Грузія підписали декларацію про стратегічне партнерство

Україна та Грузія підписали декларацію про стратегічне партнерство

Фото
Укрінформ
Україна та Грузія підписали Декларацію про встановлення стратегічного партнерства, яка, зокрема, передбачає взаємну підтримку суверенітету і територіальної цілісності.

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко на прес-конференції за результатами зустрічі з Президентом Грузії Георгі Маргвелашвілі сьогодні у Тбілісі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Декларація про встановлення стратегічного партнерства - це найвища форма довіри між керівництвом держави, і найвища форма довіри між нашими народами. Стратегічне партнерство також обумовлено спільними викликами і спільними загрозами. І перемогти ці загрози ми можемо лише коли ми є сильними і об’єднаними", - сказав він.

За словами Порошенка, це стратегічне партнерство передбачає "систему інституції та механізмів постійної координації наших дій, у тому числі і в секторі оборони та безпеки".

Читайте також: Президенти України й Грузії проводять переговори тет-а-тет

Поруч з цим у Тбілісі відбулося підписання Угоди про співробітництво між Україною та Грузією в галузі освіти. Зокрема, документ передбачає сприяння вивчення української мови в Грузії.

Крім того, завтра відбудеться підписання угоди про співробітництво між Одеською областю та Аджарією.

Як повідомляв Укрінформ, Порошенко перебуває з триденним візитом у Грузії.

Фото прес-служби Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-