Суд дозволив заочне розслідування щодо Азарова

Суд дозволив заочне розслідування щодо Азарова

Укрінформ
Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі розпочати спеціальне розслідування стосовно колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

Про це йдеться в постанові суду від 31 травня, що була опублікованій у Єдиному держреєстрі судових рішень 13 липня.

Азаров підозрюється у скоєнні злочинів за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, 22 травня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ направила до Печерського райсуду Києва клопотання про надання дозволу на заочне розслідування стосовно Азарова та колишнього міністра палива та енергетики Едуарда Ставицького у справі про розтрату коштів з держбюджету для будівництва мережі спецзв'язку на базі "Укртелекому".

Зокрема, за словами Луценка, під час слідства у справі про розкрадання 220 млн грн в ході створення спеціальної системи зв'язку України встановлено, що особисто екс-президент Віктор Янукович дав доручення тодішньому прем'єр-міністру Азарову, а той - міністру фінансів щодо незаконного внесення змін до бюджету, і під їхнім тиском парламент проголосував відповідний законопроект.

Читайте також: Справа "Укртелекому": проти Януковича, Азарова і Колобова буде заочне слідство

"Таким чином, замість того, щоб приватні власники "Укртелекому" створювали, як умову приватизації, цю лінію, ці кошти були проплачені з державного бюджету. Слідство закінчено, і ми маємо обгрунтовані підозри щодо Януковича, Азарова, Колобова, Арбузова та ряду інших посадових осіб. На цей момент ми передали в суд клопотання про дозвіл на ведення досудового процесу по окремих особах", - наголосив генпрокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-