Нардепів хочуть зробити

Нардепів хочуть зробити "трошки чеснішими" читанням "Отче наш"

Укрінформ
Читання молитви «Отче наш» перед пленарним засіданням Верховної Ради буде об'єднувати народних депутатів.

Таку думку висловив у коментарі журналістам лідер фракції “Об'єднання “Самопоміч” Олег Березюк, який є одним із авторів відповідного законопроекту "Про внесення змін до регламенту Верховної Ради України (щодо читання молитви "Отче наш" одразу після відкриття пленарних засідань)", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мені здається, молитва ніколи не зашкодить. Консервативний ритуал молитви консолідує людей, об'єднує їх і робить їх трошки чеснішими», - сказав він.

У той же час Березюк вважає безпідставними занепокоєння в тому, що така ініціатива може наразитися на міжрелігійний конфлікт.

«Щодо співпраці з іншими релігіями - це питання інше. В своїй більшості держава християнська. Є досвід міжнародний, що під час будь-якої молитви, якщо ти належиш до іншого віросповідання, іншої релігії і поважаєш релігію тієї країни, де ти живеш - ти молишся до свого Господа, до свого символу або думаєш про прекрасне», - зазначив Березюк.

Також він відзначив, що читання молитов перед пленарним засіданням є міжнародним досвідом. Зокрема, Березюк відзначив, що у Конгресі США вже близько 200 років починають засідання із читання молитви.

Водночас перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко проти цієї ініціативи, зазначивши, що молитва - це інтимна справа. 

"Деякі колеги на повному серйозні пропонують починати сесійний день з колективного зачитування " Отче наш"... Зареєстрували відповідний законопроект. Дякую, що хоч без хресної ходи кулуарами і співання псалмів. Я пропоную починати ранок з окроплення всіх святою водою, бо щось засилля біснуватих зашкалює у залі ВР. На біснующихся можна виливати зразу відро, може, й допоможе. А якщо серйозно, то для мене, як для віруючої людини, молитва - це інтимна справа, коли хочеться бути наодинці зі своїми думками і з Богом, й точно - без "соратніков по боротьбі "без моралізаторствующих фарисеїв всіх мастей", - написала вона у Facebook.

Читайте також: КВУ нарахував майже сотню "віртуальних" нардепів під час VI сесії Ради

Як повідомлялося, відповідний законопроект щодо читання молитви "Отче наш" одразу після відкриття пленарних засідань зареєстрований 13 липня у парламенті під № 6722. Водночас текст законопроекту і супровідні документи до нього на сайті парламенту поки що не оприлюднено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-