Супрун закликає Раду працювати довше – заради медреформи

Супрун закликає Раду працювати довше – заради медреформи

Укрінформ
В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун закликала народних депутатів проголосувати за продовження засідання ВР до 21 години, щоб встигти розглянути законопроект про медичну реформу.

Про це Супрун написала на своїй сторінці у Facebook.

"Закликаю депутатів проголосувати за продовження сесії сьогодні, на три години - до 21:00. Тоді Верховна Рада встигне розглянути законопроект 6327, який стартує реформу медицини", - написала Супрун.

Нагадаємо, що законопроект №6327 "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів" був проголосований парламентом в першому читанні та направлений на доопрацювання робочою групою за участі народних депутатів. Загалом до законопроекту було надано майже 900 правок, 396 з яких Комітет з питань охорони здоров'я прийняв до розгляду. Народні депутати розглядали нові пропозиції до законопроекту протягом останніх двох днів - 11 і 12 липня. За схвалення законопроекту на профільному комітеті проголосувало 6 народних депутатів, 2 утрималися.

Раніше очільниця МОЗ наголосила, що важливо, щоб народні депутати проголосували за цей законопроект до початку парламентських канікул, з тим, щоб уряд встиг сформувати необхідний бюджет для старту медичної реформи з 1 січня 2018 року.

Читайте також: "Зелене світло" медреформі: висновок комітету підписала заступниця Богомолець

Закон визначає обов’язковими оплату послуг та договірні стосунки з медичними закладами, поняття гарантованого пакету — чіткого обсягу зобов’язань держави щодо медичних послуг та ліків, незалежного від постачальників (лікарень, місцевої влади, МОЗ), замовника медичних послуг — Національну службу здоров’я України, систему електронної охорони здоров’я e-Health.

Реформа розпочинається з первинної ланки меддопомоги та за умови прийняття законопроекту розпочнеться з 1 січня 2017 року. Згідно запропонованому принципу "гроші за пацієнтом" громадяни будуть укладати договори з лікарями первинної ланки на отримання медичних послуг, за які лікарям буде сплачувати Національна служба здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-