Парубій закликає Раду дати голоси на зняття імунітету з п'ятьох нардепів

Парубій закликає Раду дати голоси на зняття імунітету з п'ятьох нардепів

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликає депутатів підтримати подання Генпрокуратури і надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності п'ятьох депутатів.

Про це він сказав на засіданні парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я закликаю всіх ще раз, щоб ми голосували за зняття недоторканності по всіх поданнях»,- звернувся спікер.

Він також вважає неприйнятним те, що депутати вже відмовились підтримати одне з п'яти подань ГПУ.

«Я вважаю неприйнятною цю атмосферу, яка є в залі, коли у нас відчувається атмосфера кругової поруки», - заявив спікер.

Читайте також: Зняття недоторканності: під Радою б'ють у бочки та палять фаєри

Він також підкреслив, що депутати повинні мати змогу захистити себе в суді і довести свою невинуватість.

Як повідомлялося, минулого тижня Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації діяльності парламенту визнав достатніми й обгрунтованими подання Генпрокуратури щодо народного депутата Борислава Розенблата (фракція БПП). Водночас комітет визнав недостатньо обгрунтованими подання ГПУ стосовно депутатів Євгена Дейдея (фракція "Народний Фронт"), Олеся Довгого (депутатська група "Воля народу"), Максима Полякова (фракція "Народний фронт"), Андрія Лозового від Радикальної партії. Усі подання були передані Голові Верховної Ради Андрію Парубію.

Крім того, 12 липня Регламентний комітет Верховної Ради розгляне подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Михайла Добкіна.

Тим часом сьогодні Спеціалізована антикорупційна прокуратура внесла на погодження генпрокурора подання про зняття недоторканності з народного депутата "Народного фронту" Дениса Дзензерського за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України.

Дзензерський, як і Дейдей, є членом фракції "Народний Фронт". Ігор Лінчевський, який надавав кредити родині Дейдея, працює помічником Дзензерського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-