ГПУ прийняла до розгляду заяву Януковича про

ГПУ прийняла до розгляду заяву Януковича про "держпереворот" - адвокат

Укрінформ
ГПУ прийняла до розгляду заяву обвинуваченого у державній зраді екс-президента Віктора Януковича щодо здійснення у 2014 році "державного перевороту з метою захоплення влади".

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі адвкокатського об'єднання "Авер Лекс" з посиланням на відповідь ГПУ від 3 липня 2017 №23/1/1-32789-14 на заяву Януковича.

"Генеральна прокуратура визнала необхідним розслідувати державний переворот 2014 року та вже розпочала перевірку дій високопосадовців, які, за заявою нашого клієнта, причетні до його вчинення, у рамках кримінальної справи від 16 лютого 2014 р. № 12014100100001455 (щодо вбивств та замахів на вбивства  правоохоронців та військовослужбовців у лютому 2014 року)", - цитує прес-служба адвоката Януковича Віталія Сердюка.

В адвокатському об'єднанні також повідомили, що захист Януковича продовжує активно стежити за ходом провадження.

Як повідомляв Укрінформ, адвокати екс-президента Віктора Януковича подали до Генеральної прокуратури від його імені заяву про здійснення в Україні державного перевороту "організованою групою осіб". Зокрема, йдеться про "умисні, чітко організовані дії на шкоду державі Україна, які полягають у насильницькому захопленні влади в нашій державі", вчинені організованою групою осіб.

Читайте також: Заява Януковича про "держпереворот": Луценко обіцяє не контролювати слідство

За словами адвоката Віталія Сердюка, Янукович прямо звинувачує Арсена Авакова, Віталія Кличка, Юрія Луценка, Валентина Наливайченка, Андрія Парубія, Сергія Пашинского, Олександра Турчинова, Олега Тягнибока, Арсенія Яценюка та інших осіб, які причетні до відповідних подій на Майдані.

Генеральний прокурор Юрій Луценко пообіцяв, що кримінальне провадження у зв'язку з заявою екс-президента Віктора Януковича про державний переворот буде зареєстровано, і розслідування буде об'єктивним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-