Гройсман нагадав, що Антикорупційний суд потрібний не МВФ, а українцям

Гройсман нагадав, що Антикорупційний суд потрібний не МВФ, а українцям

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман переконаний, що антикорупційний суд в Україні повинен бути створений якнайшвидше, але й фінансування цього питання має бути помірним.

Про це він заявив, спілкуючись із журналістами під час візиту до Лондона, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щодо антикорупційного суду. Він є уже в угоді про співпрацю з МВФ, це дуже міцний антикорупційний крок. Ми його як уряд підтримуємо, зараз є дискусія тільки, чи створювати антикорупційний суд чи антикорупційну палату. На мій погляд, нам треба створити швидко незалежний такий суд і зробити так, щоб ціна, яку ми заплатимо за це, була помірною - я маю на увазі фінансування”, - сказав Гройсман.

Водночас він наголосив, що наразі в Україні вже прийнято все антикорупційне законодавство та вроваджено антикорупційну інфраструктуру, але також громадяни мають ще отримати доступ до справедливого правосуддя, особливо в корупційних справах.

Глава уряду переконаний, що створення антикорупційного суду “потрібне не МВФ, а українцям”.

Читайте також: Луценко анонсував справи на топ-посадовців – нардепами не обмежимося

Як повідомляв Укрінформ, 5-7 липня урядова делегація на чолі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом перебуває з офіційним візитом у Лондоні. 6 липня під головуванням глави українського уряду та державного секретаря Великої Британії у закордонних справах Бориса Джонсона там відбулася конференція щодо реформ в Україні, участь у якій взяли понад три десятки дипломатів та представників міжнародних фінансових організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-