Чорновіл прогнозує, що Рада підтримає подання на Розенблата

Чорновіл прогнозує, що Рада підтримає подання на Розенблата

Укрінформ
Політолог Тарас Чорновіл прогнозує, що Верховна Рада підтримає подання Генеральної прокуратури на зняття депутатської недоторканності, затримання та арешт народного депутата Борислава Розенблата.

Про це він написав у Facebook, коментуючи висновки Регламентного комітету щодо Розенблата.

"В залі цей результат (голосування - ред.) таки має шанс повторитися. Але це поки лише для Розенблата, бо тут є політична воля його фракції БПП, колишнього голови фракції й генпрокурора Луценка та Президента", - написав Чорновіл.

Водночас, на його думку, при голосуванні за зняття недоторканності з чотирьох інших народних депутатів, подання щодо яких Регламентний комітет теж розглядав цього тижня, однопартійці намагатимуться їх захистити.

"Два інших (Поляков і Дейдей) - члени "Народного фронту". Чи вистачить там гідності? Не знаю, боюсь, що почнуть робити ультиматуми. Радикал Лозовий і член групи ("Воля народу") Довгий теж розраховують на ультиматуми й захист від своїх однопартійців, але цього занадто мало, щоб вплинути на рішення, тому через руйнування кругової поруки є надія на зняття недоторканності", - зазначив екс-нардеп.

Як повідомлялось, сьогодні Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації діяльності парламенту визнав достатніми й обгрунтованими подання Генпрокуратури щодо Розенблата.

Читайте також: Депутати від БПП заявляють, що всі подання генпрокурора - законні

Однак раніше цей же комітет визнав недостатньо обгрунтованими подання ГПУ стосовно депутатів Євгена Дейдея (фракція "Народний Фронт"), Олеся Довгого (депутатська група "Воля народу"), Максима Полякова (фракція "Народний фронт"), Андрія Лозового від Радикальної партії. Ці подання передані Голові ВР Андрієві Парубію.

Комітет також має дати висновок щодо подань на депутата від Опозиційного блоку Михайла Добкіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-